• ΔΕΥΤ - ΠΑΡ : 09.00–21.00

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ F.U.E.

FUE

H My Hair Greece ασχολείται αποκλειστικά με τη Μεταμόσχευση Μαλλιών χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Εφαρμόζοντας την τεχνική F.U.E. σας παρέχουμε την πιο ασφαλή και αποτελεσματική τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που προσφέρει το μέγιστο αριθμό τριχοθυλακίων ανά συνεδρία. Η τεχνική F.U.E. μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες, προσφέροντας μόνιμα αποτελέσματα, παρέχοντας ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Γιατί Μεταμόσχευση FUE

H μέθοδος μεταμόσχευσης FUE είναι μία τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών χωρίς ράμματα, κατά την οποία τα τριχοθυλάκια εξάγονται με ειδικές μικροδιατρήσεις από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής (ινιακή περιοχή) με τοπική αναισθησία και στη συνέχεια εμφυτεύονται στη λήπτρια περιοχή. Πρωτοεφαρμόστηκε το 2003 και έκτοτε έχει εξελιχθεί και τελειοποιηθεί. Αποτελεί την πλέον σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών με μεμονωμένη μεταφορά τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής, και εμφύτευση στη λήπτρια χώρα.

Ποια είναι η διαδικασία;

Η Μεταμόσχευση μαλλιών FUE είναι μια χειρουργική διαδικασία δύο σταδίων. ‘Έπειτα από τοπική αναισθησία, ο χειρουργός πραγματοποιεί μια περιμετρική τομή πλήρους πάχους στο δέρμα γύρω από μια ωοθυλακική μονάδα, επιτρέποντας την αφαίρεση ενός δερματικού μοσχεύματος πλήρους πάχους που περιέχει μια άθικτη δέσμη ωοθυλακικής μονάδας.

 

Στάδια Μεταμόσχευσης Μαλλιών F.U.E.

1στάδιο

Τα τριχοθυλάκια επιλέγονται και εξάγονται ένα προς ένα από το πίσω μέρος του κεφαλιού χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαλείο διάμετρου 1 χιλιοστού ή και μικρότερης

2στάδιο

Τα τριχοθυλάκια διατηρούνται σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και σε ειδικό διάλυμα που ενισχύει την ανάπτυξή τους μετά την τοποθέτηση. Δεν διαχωρίζουμε, δεν κόβουμε και δεν επεξεργαζόμαστε τα μοσχεύματα ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανός κίνδυνος.

3στάδιο

Τα τριχοθυλάκια εμφυτεύονται ένα προς ένα απευθείας στην περιοχή που υποφέρει από τριχόπτωση χωρίς προηγούμενη δημιουργία οπών ή σχισμών, για να παρέχει ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Πλεονεκτήματα FUE

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα από τη χρήση της μεθόδου FUE σε σύγκριση με τη χειρουργική αφαίρεση ωοθυλακικής λωρίδας (FUT) είναι ότι εκμηδενίζει τη δημιουργία ουλής στο σημείο. 

  1. Επιτρέπει τη λήψη τριχοθυλακίων από διάφορες περιοχές του σώματος, όπως στήθος, πλάτη, γένια, χωρίς να προκαλεί σημάδια.
  2. Επιτρέπει τη διενέργεια εκ νέου εμφύτευσης μαλλιών στο μέλλον, αν χρειαστεί.
  3. Ακριβής υπολογισμός του αριθμού των τριχών που θα συλλεχθούν διατηρώντας τα αποθέματα της δότριας χώρας, ώστε αυτή να επαναχρησιμοποιηθεί σε περίπτωση μελλοντικής  συνεδρίας.
  4. Αναίμακτη μέθοδος η οποία επιτρέπει την άμεση επιστροφή στην εργασία.
ΑΙΤΙΕΣ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗΣ
ΦΑΛΑΚΡΑ

Γιατί να επιλέξω την FUE; Ποιοι είναι οι λόγοι που είναι τόσο διαδεδομένη;

Η FUE είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών. Πρόκειται για μία εξέλιξη στην επιστήμη η οποία οδηγεί τη μεταμόσχευση ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Πιο συγκεκριμένα αυτή η τεχνική υπόσχεται μία αισθητική επέμβαση με ελάχιστες ουλές, γεγονός που δελεάζει τόσο τον ενδιαφερόμενο όσο και τον χειρουργό.

Οι λόγοι για την επιλογή της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, αντί μίας παλαιότερης μεθόδου, είναι κυρίως η αποφυγή μας γραμμικής ουλής, η επιθυμία για μία φυσική μετεγχειρητική πορεία χωρίς πόνο και η ιδέα μίας ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας μεταφοράς τριχοθυλακίων από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή.

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί μία σημαντική εναλλακτική λύση, που δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό, να την εφαρμόζει ξεχωριστά, στον κάθε ασθενή. Τα τελευταία χρόνια η μέθοδος FUE παρουσιάζει μεγάλη εξέλιξη. Ο χρόνος χειρουργικής επέμβασης έχει μειωθεί, τα ποσοστά διατομής έχουν βελτιωθεί , η διαδικασία έχει γίνει ταχύτερη και πλέον εφαρμόζεται σε εκατομμύρια ασθενείς.

Αποτελέσματα Πριν & Μετά

Case Study #1

[Πριν & Μετά - 11 Μήνες ] Ο ασθενής ήρθε στο χώρο μας και

Read More

Case Study #2

[Πριν & Μετά - 4 Μήνες ] Ο ασθενής ετών 39 ήρθε στο χώρο

Read More

Case Study #3

[Πριν - 4 Μήνες - 6 Μήνες ] Ο ασθενής ήρθε στο χώρο μας

Read More

Γιατί My Hair Greece;

Η αρχική, προσωπική επαφή του ενδιαφερομένου-ης με το ειδικευμένο προσωπικό της My Hair Greece θεωρείται απολύτως απαραίτητη και σημαντική, προκειμένου να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες που θα διαμορφώσουν το εξατομικευμένο πλάνο της εφαρμογής. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από τους πιο έμπειρους χειρουργούς μεταμόσχευσης μαλλιών στην Αθήνα.

Από εκεί και πέρα, όσο εμβαθύνουμε σε λεπτομέρειες, το πλάνο διαμορφώνεται σύμφωνα με παραμέτρους, όπως:

  1. Η ηλικία και τα χαρακτηριστικά του / της  ενδιαφερομένου-ης.
  2. Μελλοντική εξέλιξη της τριχόπτωσης.
  3. Πόσο δυνατή είναι η εξαγωγή των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή.
  4. Ιδιαίτερες επιθυμίες του ενδιαφερομένου-ης και την ανάλογη ευχέρεια ως προς το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών

Η διεπιστημονική ομάδα στην κλινική μας, δεσμεύεται να ακολουθήσει όλες τις κατευθυντήριες οδηγίες και εγγυάται την κατάλληλη επιλογή θεραπείας ξεχωριστά για τον κάθε ασθενή, επιτυγχάνοντας τη μεταμόσχευση μαλλιών από τους καλύτερους. Αποτέλεσμα είναι ότι εφαρμόζεται κάθε φορά μία καινοτόμος θεραπεία η οποία αντιπροσωπεύει τις ανάγκες του κάθε ατόμου, με γνώμονα το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας. Οι καινοτομίες στην ιατρική χρειάζονται ευελιξία και προσέγγιση των ξεχωριστών αναγκών του κάθε ατόμου.

Στη My Hair Greece οι χειρουργοί αναλαμβάνουν την εφαρμογή εξατομικευμένης θεραπείας τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και διατηρώντας χαμηλό το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Συχνές ερωτήσεις

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πλέον μια συνηθισμένη, ασφαλής και σχεδόν ανώδυνη μέθοδος, όταν εφαρμόζεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

Σε κάθε περίπτωση, υπεύθυνος για το χειρουργείο είναι ο χειρουργός, ο οποίος είναι άρτια εκπαιδευμένος και ενημερωμένος, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της μεταμόσχευσης μαλλιών FUE , όπως επίσης και το έμπειρο προσωπικό το οποίο τηρεί όλα τα πρωτόκολλα  και τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχουν δοθεί. Ο τομέας της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει παρουσιάσει τεράστια ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Υπάρχουν πολλά κριτήρια για την επιλογή του κάθε περιστατικού όπως η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί και τα πρωτόκολλα πριν και μετά το χειρουργείο. Όλα τα παραπάνω έχουν ως γνώμονα τη διενέργεια της επέμβασης με ασφάλεια διασφαλίζοντας ένα άψογο αποτέλεσμα.

Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών και τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης εξαρτώνται από τον αριθμό των ωοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν και την επιφάνεια που πρόκειται να καλυφθεί . Το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών διαμορφώνεται ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Είναι πολύ σημαντικό πως πριν από το χειρουργείο, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί διεξοδικά από τους ιατρούς τόσο για τους όρους που χρησιμοποιούνται (μόσχευμα, τριχοθυλάκια κτλ) , τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα όσο και για τις τιμές της μεταμόσχευσης μαλλιών. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον χειρουργό, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί και για το προσωπικό κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τα αποτελέσματα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι ορατά από τους πρώτους 2-3 μήνες, ενώ το τελικό αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας ολοκληρώνεται μέσα σε 12 μήνες. Οι νέες τρίχες μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται έως και τον 18ο μήνα μετά την μεταμόσχευση. Τα μαλλιά αυτά (της μεταμόσχευσης) μεγαλώνουν φυσιολογικά και δεν πέφτουν ξανά.

Είναι πραγματικότητα πως μετά από κάθε επεμβατική πράξη στην περιοχή του δέρματος, είναι δύσκολο να μην παρουσιαστούν κάποιου είδους αλλοιώσεις. Κατά τη μέθοδο FUE η μεταμόσχευση γίνεται με την αφαίρεση μεμονωμένων τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και πραγματοποιείται η μεταφορά τους στη λήπτρια περιοχή. Έχει παρατηρηθεί ότι με τη χρήση αυτής της τεχνικής οι ουλές είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Σε μεγάλο κομμάτι, αυτό εξαρτάται και από την εμπειρία του χειρουργού. Σίγουρα απαιτείται ειδική φροντίδα και σωστή καθοδήγηση για την αποθεραπεία. Η επιλογή ενός έμπειρου παρόχου με εξειδικευμένο προσωπικό ανεπιφύλακτα αποπνέει σιγουριά στο ότι θα επιτευχθεί ένα άψογο αποτέλεσμα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, οι οποίοι επηρεάζονται από ανδρικού ή γυναικείου τύπου αλωπεκία. Το σημαντικότερο κριτήριο είναι ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής αριθμός γενετικά βιώσιμων τριχοθυλακίων στη δότρια περιοχή. Έπειτα ακολουθεί ιατρικό ραντεβού στην κλινική μας, όπου ο χειρουργός είναι ο πλέον κατάλληλος που θα κρίνει εάν το χειρουργείο θα επιφέρει φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα λαμβάνοντας υπόψη του και άλλες παραμέτρους όπως την ηλικία του ενδιαφερόμενου, την εξέλιξη της τριχόπτωσης της δότριας περιοχής, την επιφάνεια της λήπτριας περιοχής που καλείται να καλύψει, την ποιότητα της τρίχας και των τριχοθυλακίων (από πόσες τρίχες αποτελούνται), την επιθυμία του ατόμου καθώς και εάν υπάρχουν παλαιότερες επεμβάσεις στην περιοχή. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν κάποιες κατηγορίες στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί η μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, έχοντας ως στόχο ένα αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας.

Η σωστή τοποθέτηση των τριχοθυλακίων ανάλογα με την έκφυση των τριχών στη λήπτρια περιοχή εξασφαλίζει το άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Όταν περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, τα μεταμοσχευμένα μαλλιά δεν θα ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Μεγαλώνουν, κουρεύονται, βάφονται και χτενίζονται όπως όλα τα μαλλιά του τριχωτού της κεφαλής. Η μεγαλύτερη επιθυμία του ενδιαφερόμενου είναι η πλήρης κάλυψη του δέρματος που δεν έχει τρίχες. Η εμπειρία του χειρουργού θα καθορίσει την επιτυχία της μεταμόσχευσης ώστε στο τέλος να δημιουργηθεί αισθητή πυκνότητα, η οποία θα καλύπτει όλη τη λήπτρια περιοχή. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι τα εμφυτευμένα μαλλιά συνεχίζουν να αναπτύσσονται εφ’ όρου ζωής, αφού είναι προγραμματισμένα από τη φύση τους να μη πέσουν, προσφέροντας ένα απόλυτα φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα σταθερής τριχοφυΐας το οποίο δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες.

Ο χρόνος του χειρουργείου εξαρτάται από τον κάθε ασθενή, τη μέθοδο μεταμόσχευσης, τον αριθμό των τριχοθυλακίων της δότριας περιοχής και την επιφάνεια της λήπτριας περιοχής. Με τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE, υγιή τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, περιοχή που συνήθως δεν επηρεάζεται από την τριχόπτωση, επιλέγονται και εμφυτεύονται άμεσα – ένα προς ένα – στην περιοχή όπου υπάρχει αραίωση. Ολοκληρώνεται μέσα από μια σύντομη διαδικασία μερικών ωρών.

Ηλικιακό όριο για μεταμόσχευση μαλλιών F.U.E. δεν υπάρχει. Το πρόβλημα είναι εξατομικευμένο και ο πλαστικός χειρουργός μπορεί και πρέπει να εκτιμήσει ποιος είναι κατάλληλος υποψήφιος και για ποια τεχνική, χωρίς να παίζει ρόλο η ηλικία.

Συχνά ακούμε πως η καταλληλότερη περίοδος για τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι η χειμερινή. Αυτός είναι ένας μύθος. Δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος για τη μεταμόσχευση μαλλιών. Οι οδηγίες από τους θεράποντες ιατρούς θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά και εσείς απλά να επιλέξετε την εποχή που θέλετε να κάνετε την επέμβαση. Ωστόσο, το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την έκθεση στον ήλιο, τις πρώτες ημέρες, μετά τη μεταμόσχευση. Σε περίπτωση που γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες, ο ασθενής χρειάζεται να φοράει καπέλο ώστε να προστατευθεί από την ηλιακή ακτινοβολία.

Μόλις ολοκληρωθεί η επέμβαση, ο χειρουργός θα σας πει τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να πάτε σπίτι αμέσως, αλλά είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε για λίγο όταν επιστρέψετε για πρώτη φορά. Επιπλέον η ιατρική μας ομάδα θα είναι δίπλα σας σε όλη τη πορεία της αποθεραπείας.

Μετά τη μεταμόσχευση, ο χειρουργός θα σας ενημερώσει για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια και πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αμέσως μετά το χειρουργείο ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι το άτομα θα  πρέπει να ακολουθήσει όλες τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού  και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του, καθώς η περιοχή θα είναι μουδιασμένη. Αυτό θα διορθωθεί πλήρως την επόμενη ημέρα μετά από ξεκούραση στο σπίτι. Τις πρώτες ημέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ενώ το άτομο επιστρέφει σιγά σιγά στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά τη μεταμόσχευση. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από την καθημερινότητα του ασθενή. Σε κάθε περίπτωση η κλινική μας είναι σε άμεση επικοινωνία με τον κάθε ασθενή προκειμένου να τον καθοδηγήσει, να λύσει τις απορίες του και να τον καθησυχάσει σε όλα τα στάδια της αποθεραπείας.

Μεταμόσχευση Μαλλιών

Συμπληρώστε τη φόρμα για να κλείσετε ένα ραντεβού δωρεάν ενημέρωσης

H ιατρική μας ομάδα

Η έμπειρη ιατρική μας ομάδα είναι στη διάθεση σας για να σας λύσει κάθε απορία.

Δημήτρης Ματθιουδάκης

Χειρουργός, εξειδικευμένος στη Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Στέφανος Μεταξάς

Πρόεδρος & Επιστημονικά Υπεύθυνος του Ιατρικού Ομίλου IASSIS

Παναγιώτης Ντότσικας

Πλαστικός Χειρουργός

Βασίλειος Τσάκαλης

Χειρουργός Αισθητικής & Κοσμητολογικής Ιατρικής

Μεταμόσχευση Μαλλιών. Πως γίνεται; Δείτε Video