• ΔΕΥΤ - ΣΑΒ : 10.00–15.00
  • ΚΥΡΙΑΚΗ: ΚΛΕΙΣΤΑ

Πρόληψη Τριχόπτωσης

Η συνεργική δράση της θεραπείας με αυξητικούς παράγοντες  στο τριχωτό της κεφαλής πριν αλλά και μετά τη διαδικασία της εμφύτευσης μαλλιών, προσδίδει βάση πολλών μελετών ένα ακόμα πιo όμορφο και υγιές αποτέλεσμα. H συγκεκριμένη θεραπεία εφαρμόζεται και σε άτομα που δεν επιλέγουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης  με στόχο την πρόληψη καθώς η έγχυση στο τριχωτό της κεφαλής εμποδίζει την περαιτέρω απώλεια μαλλιών, ενώ ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα.

Που βασίζεται η θεραπεία

Η θεραπεία βασίζεται στη χρήση αυξητικών παραγόντων που απελευθερώνονται από τα αιμοπετάλια που περιέχονται στο αίμα μας. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες, είναι φυσικά συστατικά του οργανισμού μας.

Πρόκειται για πρωτεΐνες με την ιδιότητα να ενισχύουν την αναγεννητική και αναπλαστική ικανότητα των ιστών που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί κάποια βλάβη. Ενεργοποιούν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων της περιοχής, με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής του τριχωτού της κεφαλής.

Ποια τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι απολύτως φυσικά, ενώ δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες ενέργειες αφού χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του οργανισμού. Τα πρώτα αποτελέσματα, τα οποία γίνονται άμεσα αντιληπτά είναι η βελτίωση της ποιότητας της τρίχας. Παρατηρείται ενδυνάμωση, μεγαλύτερη διάμετρος (πάχυνση) και μήκος στις τρίχες που ήδη διαθέτουμε στο τριχωτό της κεφαλής μας. Με αυτόν τον τρόπο, το κεφάλι μας δείχνει «πιο γεμάτο» καθώς η κάθε τρίχα έχει μεγαλύτερο όγκο και διαθέτει λάμψη.

Τι προσφέρει η θεραπεία με αυξητικούς παράγοντες

  • Eπιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης των τριχοθυλακίων.
  • Βελτιώνει την ποιότητα των ιστών πέριξ των τριχοθυλακίων.
  • Συμβάλλει στην αποφυγή διαταραχών του μεταβολισμού των τριχοθυλακίων.
  • Μειώνει τους επιβαρυντικούς παράγοντες που επιταχύνουν το ρυθμό της τριχόπτωσης.
  • Αναστέλλει την επίδραση των επιβαρυντικών παραγόντων.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες. Αποτελεί ιδανική θεραπεία για τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης. Τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται μέσα σε διάστημα μόλις 6 μηνών. Η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για πλήρη φαλάκρα, παρά μόνο σε περιπτώσεις εξασθενημένων και αραιωμένων τριχών στην κεφαλή.

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται μία φορά τον μήνα για 4-8 συνεδρίες [4-8 μήνες], εξαρτώμενη από το μέγεθος του προβλήματος. Στη συνέχεια απαιτείται συντήρηση της θεραπείας.

Η μέθοδος είναι απολύτως ασφαλής για την υγεία και χωρίς καμία παρενέργεια. Είναι σημαντικό ωστόσο η ελάχιστα επεμβατική αυτή διαδικασία να εφαρμόζεται από έμπειρους γιατρούς,  σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τον ασθενή. Η διαδικασία είναι σχεδόν ανώδυνη για τον ασθενή.

Μάθετε για τη θεραπεία

Ο ιατρός Βασίλειος Τσάκαλης εξηγεί όλη τη διαδικασία της θεραπείας